Hamradio Weblinks  


Ronde van GorkumHandelsonderneming VeenstraGB Antennestekoop aanbieden en vragenportofoonwebYour portal to spaceWorldwide RepeatersHermes SDRWSPRnetStichting HobbyScoopHam Radio ScienceCallsign Database


   

Flag Counter  

Flag Counter

   
upgrad


Upgraden of nieuwe computer kopen?

Wanneer uw computer nog niet zo sterk verouderd is kan jet lonend zijn om in plaats van een nieuwe computer te kiezen voor een upgrade van uw computer, in de eerste plaats bent u natuurlijk met een upgrade voordeliger uit aangezien u bepaalde hardware en de behuizing van de computer kunt behouden aangezien een upgrade vaak volstaat met het vervangen van het moederbord de processor het interne geheugen en de videokaart. Maar ook het vervangen van de reguliere harde schijf voor een SSD (Solid State Drive) kan uw huidige computer een flinke verbetering in snelheid geven.

Middels zo’n upgrade is het natuurlijk zaak om eerst te kijken of het nog wel de moeite waard is om het systeem gedeeltelijk te voorzien van nieuwere en snellere hardware, en daarbij speelt uw budget en de mogelijkheden tot het kopen van een nieuwe computer of een upgrade dan ook een grote rol. Wilt u voor weinig geld uw computer toch weer wat nieuw leven inblazen dan hebben veel bekende webshops dan ook zogenaamde upgrade-kits beschikbaar die veelal bestaan uit een moederbord met processor en geheugen, u koopt zo’n upgrade-kit dan ook als bundel.

Het is eigenlijk algemeen bekend dat computers snel verouderen, maar wat is oud en wanneer moet u de vraag “Upgraden of nieuwe computer kopen?” aan uzelf stellen? In de basis bepaalt uw dagelijkse gebruik of de computer verouderd is of niet, wanneer u de computer alleen maar gebruikt voor het surfen op het internet, mailen, tekstverwerken en andere simpele taken dan kunt u natuurlijk tientallen jaren met een computer doen. Wanneer u bijvoorbeeld veel met sdr werkt met de flex, de beste grafische weergave wilt blijven gebruiken dan kunt u bijna elke twee jaar al dan niet elk jaar bijna wel een nieuwe computer kopen, daar de radio hardware en software steeds meer kracht van de hardware vereisen.

Het upgraden van de hardware van de computer is dan voornamelijk ook lonend wanneer u geen gehele nieuwe computer wilt kopen, maar toch een extra boost aan uw huidige systeem wilt geven. Zoals eerder vermeld zijn daarvoor de zogenaamde upgrade-kits beschikbaar en vaak zijn deze voor nog geen 150 tot 200 euro te verkrijgen. Echter zijn er natuurlijk wel een aantal punten waarop u moet letten bij de aankoop van zo’n upgrade-kit voor uw computer.

Het belangrijkste is de voeding, want deze moet alle gebruikte hardware voorzien van stroom. Wanneer uw voeding niet toereikend is voor de nieuwe hardware krijgt u geheid problemen zoals de stabiliteit van de computer, want een te zwakke voeding kan voor allerlei problemen zorgen zoals zelfs blauwe schermen en systeemcrashes.

Naast de voeding is de behuizing van de computer belangrijk want het moederbord van de upgrade-kit moet natuurlijk wel in de behuizing passen. Nu zijn de meeste upgrade-kits voorzien van een micro-ATX moederbord en passen is vrijwel alle behuizingen maar er zijn ook full-ATX upgrade-kits en de moederborden met deze afmeting past natuurlijk niet in de kleinere micro-ATX behuizingen.

Als dit allemaal in orde is dan is ook de airflow van de behuizing erg belangrijk, want alles mag dan wel passen maar ook de koeling en de warmteafvoer moet natuurlijk in orde zijn. Voldoende ruimte en aanvoer van verse (koude) lucht is natuurlijk eveneens erg belangrijk om op te letten want u wilt natuurlijk niet dat de nieuwe hardware oververhit raakt in uw behuizing.
   

HF propagation

   

special-weblinks  


DRHS FaceBook groepCommunicatie Centrum VenhorstradiocommunicatieJBE ElectronicsWellbrook CommunicationsON5UR QSL Print ServiceQRZCQ For HamradioLuister naar Mi AmigoALTERNATE Nederland

 Rys Electronics

   

CoalaWeb Traffic  

Vandaag18
Gisteren38
Week18
Maand561
1.22574705

Visitor Info

  • IP: 3.227.233.55
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

1
Online

2019-09-16
   
© radiovriendendrhs.nl
Follow

San Antonio Computer Repair